lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kasvattajan kädestä

Tänään oli uus etappi penturintamalla. Eli oli kasvattajan luona pentutestaus ja sen oman valinta.

Testissä kokeiltiin ensin hieman saalisviettiä rätillä ja pallolla ja myös liukkaalla alustalla herkkyyttä. Tämän jälkeeen testattiin reagointia kipuun ja ns. alistamista eli pentu selälleen ja pidettiin paikoillaan. Erot pentujen välillä näissä oli pieniä, joten niistä ei paljoa voinut sanoa.

Tämän jälkeen ole pennuille hieman järkyttävämpi osio. Ne vietiin autotalliin, jossa porukka seiso hiljaa reunoilla. Kaikki pennut reagoivat uuteen ja outoon paikkaan, mikä olikin odotettavaa. Osa pennuista reagoi hieman hätääntyneemmin kuin toiset, mutta kaikilla oli toimintakykyä. Kun pennut olivat saaneet hieman tottua uuteen ympäristöön, testattiin niiden kontaktin ottoa vieraaseen henkilöön ja kaikki lähtivätkin reippaasti ihmisen luokse. Tämän jälkeen pentujen lähelle tiputettiin avain nippu, jotta nähtäisiin mitä tapahtuu kun pentu säikähtää vai säikähtääkö se ollenkaan. Autotallissa tuli oikeastaan esille kaikesta eniten pennuista, siellä tuli huomattaviakin eroja niiden välillä.

Tämän jälkeen alkoi sitten valinnan vaikeus... mutta yllättävän helppoa se sitten loppupeleissä olikin, kun itsellä oli enää kolme mistä valita. Kotiin tulee siis Stroh's Lynx C-Type eli Lyyli tyyli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti